ОТХВЪРЛЕНАТА ЛЮБОВ

КРАСИВИЯТ БОГ

Красивият бог Аполон се влюбва в обикновена девойка - нимфата Дафна. Това е гибелна любов, нежелана. Дафна е момичето, което се стреми към свободата, независимостта. Красивият бог не разбира, че не винаги можем да има всичко, което желае.

За да се спаси, Дафна се превръща в лавров храст. Царете, връщайки се с победа при народите си, се окичвали с лавров венец. Чия победа символизира лавровия храст? Богът на светлината ли за пореден път се сдобива с желаното или обикновеното момиче е намерило спасението?

Следваща статия

ПОДПРАВКА

Дафиновият лист е символ на победата и вечността. Той е свещен за древните гърци, за победителите носи сила и неприкосновеност. Венец от лаври окичва победителя.

ПЪТЕШЕСТВИЕ

Бог Аполон пътешества из целия свят, носи светлина и единственото му уязвимо място е любовта. Най-красивият е обречен да изпита несподелена любов.

ИСТОРИЯ

Историята носи в себе си аромата на подправките. Най-известните личности и събития са имали своята връзка с магическите растения.

ПОДПРАВКА - ДАФИНОВ ЛИСТ

Световният пазар на дафинови листа се очаква да нарастне с около 7% през прогнозния период 2021-2024. През 2020 г. Азиатско-тихоокеанският регион беше сред най-големите пазари на дафинов лист. Потреблението в региона непрекъснато се увеличава поради техните ползи за здравето, като антимикробни и антиулцерогенни свойства. С нарастващото навлизане на интернет и нарастващата онлайн търговия на дафинови листа също стимулират растежа на пазара. Дафиновият лист се отнася до ароматно листо, широко използвано в готвенето за подобряване на вкуса на храната. Тези листа се използват и за различни лечебни цели по целия свят.


Изсушен продукт, грама: